Ged Math practice test 6 - online test

Function f is defined as Mathematical Reasoning lesson Math practice test 6 exam questions 1. question.
What is f(-2)?

10

-14

30

14

Plug the input value (x=-2) into the given function of f(x)
Mathematical Reasoning lesson Math practice test 6 exam questions 1. question explanation
f(-2)= 3(4) + 10 + 8
f(-2)= 30

Express 856,000,000,000 using scientific notation.

Mathematical Reasoning lesson Math practice test 6 exam questions 2 question 1 Answer

Mathematical Reasoning lesson Math practice test 6 exam questions 2 question 2 Answer

Mathematical Reasoning lesson Math practice test 6 exam questions 2 question 4 Answer

Writing a huge number using scientific notation simply means writing the number with the first digit as a whole number, writing the rest as decimal numbers, and dropping all zeroes. To do that, we first write 856,000,000,000 as 8.56. To get the part that says Mathematical Reasoning lesson Math practice test 6 exam questions 2. question explanation, simply count the number of places that we moved the decimal, which is 11 places to the left.

A store manager would like to set the three-digit code of the store's new safety vault.
How many possible 3-digit code choices does he have if he can pick digits from 0 to 9 with repetition allowed?

1,000

10,000

720

100

This is the easiest type of question when it comes to permutation and combination problems. While we'd be quick to call this a combination question (because we're familiar with "combination" locks), this is actually a permutation type of question. Combination refers to problems where the order of things (or digits in this case) is not important.
Permutation refers to problems where the order or position of things is important. Simply use the formula for permutations when repetition is allowed:
P is the number of permutations possible, n is the number of things to choose from and r is the number of things we choose.

Factor the expression Mathematical Reasoning lesson Math practice test 6 exam questions 4. question completely.

Mathematical Reasoning lesson Math practice test 6 exam questions 4 question 1 Answer

Mathematical Reasoning lesson Math practice test 6 exam questions 4 question 2 Answer

Mathematical Reasoning lesson Math practice test 6 exam questions 4 question 3 Answer

Mathematical Reasoning lesson Math practice test 6 exam questions 4 question 4 Answer

In factoring Mathematical Reasoning lesson Math practice test 6 exam questions 4. question explanation, we initially get Mathematical Reasoning lesson Math practice test 6 exam questions 4. question explanation which can be factored further to
Mathematical Reasoning lesson Math practice test 6 exam questions 4. question explanation. The question requires complete factoring and we see that
Mathematical Reasoning lesson Math practice test 6 exam questions 4. question explanation can still be factored to (x-3)(x+3) Therefore, the correct answer is Mathematical Reasoning lesson Math practice test 6 exam questions 4. question explanation.

A pair of shoes is sold at a discounted price of $39.49 from its original price of $54.99. Solve for the percent of decrease.

28%

25%

45%

30%

This is a percent of change problem. Mathematical Reasoning lesson Math practice test 6 exam questions 5. question explanation Where Mathematical Reasoning lesson Math practice test 6 exam questions 5. question explanation
change in amount = Mathematical Reasoning lesson Math practice test 6 exam questions 5. question explanation
Mathematical Reasoning lesson Math practice test 6 exam questions 5. question explanation
Mathematical Reasoning lesson Math practice test 6 exam questions 5. question explanation
The negative sign merely indicates that there was a decrease in price or value.
You may disregard the sign since the question already implies that there was a decrease in price.

Two rectangles are in proportion. The bigger rectangle has a base of 8 inches and height of 3 inches.
If the smaller rectangle has a base of 5 inches, what is its height?

Mathematical Reasoning lesson Math practice test 6 exam questions 6 question 1 Answer1

Mathematical Reasoning lesson Math practice test 6 exam questions 6 question 2 Answer1

Mathematical Reasoning lesson Math practice test 6 exam questions 6 question 3 Answer1

2

Here's an easy way to tackle a proportion problem. First, represent the measurements in fractions (or proportions).
The fractions can be written in the form, .
Following this form for the bigger rectangle, the fraction is . For the smaller rectangle, the fraction is , where h is the unknown height. Then set the two fractions equal to each other and solve for h. Cross multiply to get: 3 \u00D7 5 = 8h 15 = 8h And remove the 8 by dividing both sides by 8. Simplify the fraction and you have

Find the roots of this polynomial:
Mathematical Reasoning lesson Math practice test 6 exam questions 7. question = 0

x = -1 or 8

x = -1 or -8

x = 1 or -8

x = 1 or 8

Questions that say, "solve the given polynomial" and "find the roots of the polynomial" mean the same thing. The first step would be to factor out the polynomial: Mathematical Reasoning lesson Math practice test 6 exam questions 7. question explanation Then, equate each factor to zero. (x-1) = 0 x=1 and (x-8) = 0 x=8 The roots of the given polynomial are x=1 or x=8

Identify the values of x that will make this rational expression undefined: Mathematical Reasoning lesson Math practice test 6 exam questions 8. question

x = -3 or 5

x = 3 or -5

x = 3 or 5

x = -3 or -5

The given rational expression is said to be undefined when the denominator Mathematical Reasoning lesson Math practice test 6 exam questions 8. question explanation is equal to zero. We first factor out the denominator: Mathematical Reasoning lesson Math practice test 6 exam questions 8. question explanation. Then we equate each of the factors to zero and get the values of x: x-3 = 0 x=3 and x+5=0 x=-5 Now we know that the given rational expression is undefined when x = 3 or -5.

Solve the following quadratic equation: Mathematical Reasoning lesson Math practice test 6 exam questions 9. question

Mathematical Reasoning lesson Math practice test 6 exam questions 9 question 1 Answer

Mathematical Reasoning lesson Math practice test 6 exam questions 9 question 2 Answer

Mathematical Reasoning lesson Math practice test 6 exam questions 9 question 3 Answer

Mathematical Reasoning lesson Math practice test 6 exam questions 9 question 4 Answer

Quadratic equations are also known as equations of the second degree because of the variable raised to the 2nd power.
In the given equation, the second power in Mathematical Reasoning lesson Math practice test 6 exam questions 9. question explanation makes the equation quadratic. The first step is to factor the expression completely. With that, we get (4x+3)(2x-2) = 0 Next, we equate each factor to zero and solve for the values of x (4x+3) = 0 4x=-3 Mathematical Reasoning lesson Math practice test 6 exam questions 9. question explanation and (2x-2) = 0 2x =2 x=1 Therefore, Mathematical Reasoning lesson Math practice test 6 exam questions 9. question explanation

What is your weighted average in math if assignments count 30%, quizzes 25% and final exams 45%?
Your score for assignments is 85, quizzes 72, and final exams 61.

81

70

71

80

Multiply scores with the respective weights they were assigned, then add. Write the weights in decimal form. The weighted average in this question is computed as: weighted average = 85(0.30) + 72(0.25) + 61(0.45) weighted average= 25.5 + 18 + 27.45 weighted average= 70.95 ≈ 71

Carrie sold 112 boxes of cookies, Megan sold 126 boxes of cookies, Julie sold 202 boxes of cookies, and Ashton sold 176 boxes of cookies.
What was the average number of boxes of cookies sold by each individual?

154

125

136

162

In order to find the average, you will first need to sum the number of boxes sold: 112 + 126 + 202 + 176 = 616. Then, to find the average, you will need to divide the sum by the number of individuals who sold cookies: 616 ÷ 4 = 154.

A book writing conference of 800 individuals had a 3 to 1 ratio of women to men.
How many men attended the book writing conference?

200 men

150 men

220 men

260 men

Set up an equation, with x representing the number of men. Because there were 3 times as many women as men, 3x equals the number of women. Solve the following equation: x + 3x = 800 4x = 800 x = 200

Which option shows twelve hundredths in decimal form?

0.012

0.12

0.0012

0.00012

0.012 is twelve thousandths, 0.0012 is twelve ten-thousandths, and 0.00012 is twelve hundred-thousandths.

If Don weighs 250 pounds, what would be his approximate weight in kilograms?

500 kg

300 kg

425 kg

125 kg

One pound (lb) is roughly 0.45 kg, making 250 lb approximately 125 kg. The picture below helps illustrate the difference between one pound and one kilogram.

|10 - x| = 4
Which of the following options is the correct solution set for the above equation?

{6, 14}

{-6, 14}

{-14, 6}

{-14, -6}

The bars which surround the equation signify "absolute value". When you have an absolute value, it means that the expression is always positive or zero.
Thus, the equation |10 - x| = 4 has two solutions: x = 6, |10 - 6| = 4;
and x = 14, |10 - 14| =|- 4| =4.

Convert 0.03245 to a percentage.

32.45%

0.325%

3.245%

324.5%

A decimal can be converted to a percent by multiplying it by 100 and adding a percent sign. 0.03245 × 100% = 3.245%

Which of the following is equal to the square root of 81?

8.1

0.8101

0.9

9

Square roots are the opposite operation of applying exponents. Thus, the square root of 81 is 9 (9 x 9 = 81).

In January, typical Fairbanks, Alaska temperatures are −2 degrees Fahrenheit during the day and −19 degrees Fahrenheit during the night.
What is the temperature change from daytime to nighttime?

Mathematical Reasoning lesson Math practice test 6 exam questions 18 question 1 Answer

Mathematical Reasoning lesson Math practice test 6 exam questions 18 question 2 Answer

Mathematical Reasoning lesson Math practice test 6 exam questions 18 question 3 Answer

Mathematical Reasoning lesson Math practice test 6 exam questions 18 question 4 Answer

To find the change in temperature, subtract the earlier temperature from the later temperature.
Mathematical Reasoning lesson Math practice test 6 exam questions 18. question explanation
Mathematical Reasoning lesson Math practice test 6 exam questions 18. question explanation

What is 2.35 * 0.15 equal to?

0.3525

3.525

0.03525

35.25

Remove the decimals from the numbers and multiply. 235 * 15 = 3,525 When multiplying two numbers with decimals, the correct decimal point location is found by adding the number of decimal places in each number. Since 2.35 has two decimal places and 0.15 also has two decimal places, the total number of decimal places in the answer is 4. So, 3,525 becomes 0.3525.

Find a number that when divided by 3.2, the answer is 0.832.

3.8461

0.26624

0.26

2.6624

Let the number be represented by x. When x is divided by 3.2, the answer is 0.832. Therefore, x ÷ 3.2 = 0.832. 0.832 × 3.2 = x x = 0.832 × 3.2 = 2.6624

Every 5 minutes, someone is diagnosed with lung cancer.
How many people are diagnosed with lung cancer in 1,440 minutes?

1,440 people

720 people

100 people

288 people

In order to find out how many people are diagnosed with lung cancer in a 1,440-minute period, divide 1,440 by 5: 1,440 ÷ 5 = 288 people

Solve: 1.8 × 4.56

8.208

9.403

82.08

9.208

Remove the decimals from the numbers and multiply. 18 × 456 = 8208 Add the number of decimal places in 1.8 (1 decimal place) and 4.56 (2 decimal places) 1 + 2 = 3 Starting at the right of 8208 move the decimal three places to the left for the correct answer. 8208 = 8.208

Ruth is five years older than Tom. Two years from now, Tom will be 5 years old. Find the sum of their ages three years from now.

21 years old

15 years old

17 years old

16 years old

Let Tom's age be x, and Ruth's age is x + 5. In two years, Tom will be 5 years old.\u00A0That means Tom is 5 - 2 = 3 years old. Ruth's age is x + 5 = 3 + 5 = 8 years old. Three years from now: Tom = 3 + 3 = 6\u00A0years Ruth = 8 + 3 = 11 years The sum of their ages is 11 + 6 = 17 years old.

Solve for n:
45 × 7 = n

285

135

825

315

Write the problem vertically with the larger number on top. Multiply one digit at a time starting with the ones column. 7 × 5 = 35. Write down the 5 and carry the 3 to the tens column. 7 × 4 = 28 and 28 + 3 = 31. Write down the 31 to the left of the 5. 45 × 7 = 315

Caitlyn was grading her students' exams. She had seven students who scored a 93, nine students who scored a 96, and three students who scored a 70.
What was the average exam score in Caitlyn's class?

92.33

86.33

90.79

74.78

To find the average, take the sum of the test scores and divide it by the number of students who took the test. First find the sum of the test scores. 7×93 + 9×96 + 3×70 = 651 + 864 + 210 = 1,725 Next, find the total number of students who took the test. 7 + 9 + 3 = 19 Divide the sum of the test scores by the number of students to find the average. 1,725 ÷ 19 = ~90.79

|x – 3| = 6
Which of the following options is the correct solution set for the above equation?

{3, 9}

{-9, 3}

{-3, 3}

{-3, 9}

The bars, which surround the equation, signify “absolute value,” which refers to the distance from zero. Therefore, the solution to an absolute value equation is both positive and negative. The equation |x – 3| = 6 has two solutions: x - 3 = 6 and x - 3 = -6. Solve each equation. x - 3 = 6 x = 6 - (-3) = 9 x - 3 = -6 x = -6 + 3 = -3 Therefore, the equation has two solutions: -3 and 9.

Estimate Martha's height in centimeters if she is 5' 7" tall.

67 cm

150 cm

201 cm

170 cm

Start by converting 5' 7" into inches: 12" per foot times\u00A05 ft 60" + 7" = 67" Then multiply 67 times the number of centimeters in an inch, which is roughly 2.54: 67 x 2.54 = 170.18, rounded to 170